Printbeton

Uw terras onderhoudsvriendelijk en met meer uitstraling

 

Vraag nu een offerte op maat aan

Rijssen - 40m2Bant - 80m2Doornspijk - 385m2Espel - 130m2Tollebeek - 300m2Holten - 40m2Amsterdam - 20m2
Bekijk dit project

Terras, Tuinpaden of Oprit

Het kan allemaal met printbeton.

Printbeton is voor Nederland een relatief nieuw fenomeen wat is over komen waaien uit Amerika. In Amerika wordt al vele jaren gebruik gemaakt  van beton als erfverharding, oprit en terras.

 

Beton is de vervanger voor uw bestaande klinkers, terrastegels of sierbstrating. Doordat beton ter plekke wordt gestort bestaat uw terras uit een geheel. Hierdoor zijn er geen naden zoals bij normale bestrating, hierdoor is printbeton onderhoudsvriendelijk! Naden zijn wel te maken, maar doordat deze niet helemaal door en door zijn heeft u geen last van onkruid! U geeft uw terras meer uitstraling in de print die u wenst

 

Printbeton kan worden gemaakt in diverse motieven en kleuren. Er is dus altijd wel kleur en motief dat bij uw woning past.

 

Techniek

Het bestaat uit een in het werk gestorte betonvloer die in de bekisting wordt gevormd. Doordat de vloer in het werk wordt gestort, bestaat de vloer uit één geheel. En is er voor onkruid geen kans meer om door de naden omhoog te komen.

 

Wanneer de vloer is gestort en voldoende is aangehard, kan men kleur in de vloer aanbrengen. Dit gebeurt door een kleurpoeder in de toplaag van de vloer te pleisteren.

 

Zodra dit gereed is en de toplaag ook voldoende is aangehard, kan het motief worden aangebracht. Hiervoor wordt eerst een releasepoeder aangebracht, zodat de motiefmat niet blijft plakken aan de beton.

 

Door met een stamper de matten aan te stampen, wordt het motief van van de matten gecopieerd in de beton.

Als de vloer na enkele dagen voldoende sterkte heeft, kan worden begonnen met het verwijderen van de releasepoeder.

 

Tot slot wordt de vloer voorzien van een beschermcoating.

Door het gebruik van een coating is de vloer kleurvast en weerbestendig.

 

Belangrijk bij de aanleg van uw tuin is dat de positie van uw tuinpaden en terras goed worden bepaald. Doordat de vloer uit een stuk bestaat is deze niet te verplaatsen.

Daarom is een goed plan voor het aanleggen een must. Ook hierbij kunnen wij onze ervaringen delen en mogelijke tips geven.

 

Printbeton is niet alleen geschikt voor uw terras of tuinpaden, maar printbeton is ook zeer goed mogelijk voor uw oprit. Vaak zijn bestaande straattegels of klinkers verzakt of vormen rijsporen. 

 


Referenties