Accu Vlinder

Kampen

 

Neem contact met ons op
Kampen

De betonvloer is niet meer weg te denken in ieder interieur. Vroeger werd de betonvloer voornamelijk toegepast als basisvloer of in industriële omgevingen. Tegenwoordig is juist die industriële look populair. Daarbij komt de betonvloer terug in allerlei stijlen en afwerkingstypes. Het monolithisch afwerken in een afgesloten ruimte, bij bijvoorbeeld renovatieprojecten, of in kritische omgevingen als de voedselindustrie, was voorheen niet eenvoudig.

Voordelen vlindermachine met accu

Onze vlindermachine met accu als energiebron, maakt in één klap een eind aan de problemen!
Er zijn namelijk geen:

  • Uitlaatgassen; volledig emissie loos dus geen stankoverlast en een betere CO2 voetprint voor uw bouwproject.
  • Geen (mogelijk dodelijke) koolmonoxidevergiftigingen
  • Geen noodzaak van openstaande deuren en ramen en dus geen tocht. Daardoor geen (lokale) versnelde en ongecontroleerde uitdroging die vaak tot lelijke scheuren en een poreuzer oppervlak leidde. Er is dus een significante verhoging van slijtvastheid en kwaliteit van de toplaag!
  • Geen tijdelijke (en dure geforceerde ventilatiesystemen meer nodig.
  • Geen motorgeluid van een knetterende verbrandingsmotor.
  • Geen gemors op de verse vloer bij het bijvullen van benzine.
  • Geen hinder van 220/ 380V kabels bij het afwerken.

Bijna geen verschil met traditionele vlinder machine

Voor het ontwerp van de accu machines is gekeken naar de huidige bestaande machines. Belangrijk is dat zaken als bijvoorbeeld de bediening en ook het bewerkingsresultaat identiek zijn aan de bekende machines met verbrandingsmotor! Verder moest de accu simpel te verwisselen zijn, het gewicht van de machine vergelijkbaar en bij normaal gebruik en mortelsamenstelling, minimaal 1 uur continue kunnen werken zonder accu wissel.

Hierdoor bleek het nodig om het technische ontwerp volledig te herzien; alles moest anders en verbeterd worden om aan dit eisenpakket te voldoen. Maar het resultaat is er ook naar: de praktijktesten laten zien dat  met 1 accu tot wel 3 uur continue doorgewerkt kan worden. Dit wordt vanzelfsprekend beïnvloed door de bewerkingsslag, samenstelling van het mengsel en droogtegraad; een dichte plaat op de vers gestorte vloer vraag veel meer van de accu dan de latere afwerking. De lithium accu’s zijn makkelijk te verwisselen door de grote power-stekker en wegen maar 11kg. De beschikbare snel lader (230V) vult te accu volledig in minder dan 3 uur. De machine is onderhoudsarm; geen olie verversen, geen benzine gemors.